Ik

Ik ben Marian Hage, geboren te Deventer in 1970. Sinds een jaar of 10 woon in Olst, een dorp bij de IJssel. Ik schilder met olie- en aquarelverf omdat ik hiermee de juiste sfeer kan weergeven. Mijn onderwerpen zijn kolkjes, doorkijkjes, bloemenvelden, weteringen en rivierlandschappen. Op dit moment maak ik voornamelijk stempels, een liefhebberij, afgeleid  van linoleum snijden. 

Bewust of onbewust ben ik altijd op zoek naar een inspirerend beeld in de nabije omgeving of verder weg van huis, tijdens een wandeling, een fietstocht of op reis. Mijn camera gaat altijd mee. De foto's die ik maak vormen de basis van een traditionele werkwijze: van potloodschetsen uitwerken naar tevredenheid, daarna het schematisch opzetten van het schilderij. 

Het doel van deze website is om een indruk te geven van mijn werk, als een portfolio. Als je interesse hebt in iets, nodig ik je van harte uit om een mail te sturen en dan kan ik je voorzien van alle benodigde details. Een atelierbezoek is ook een prima manier om mijn werk te bekijken.


Marian Hage
site creation software